Foto

Jeg elsker å ta bilder! Jeg har så å si nesten alltid med meg kamera, enten jeg er på jobb, på ridetur, ute med ungene eller bare er ute i hagen =)

Det er ikke dermed sagt at jeg er en flink fotograf, men jeg prøver å lære meg å bruke kamera og utforske forskjellige teknikker.

For noen år siden arvet jeg et gammelt Canon kamera av pappan min. Type: Canon EOS 500, 38-76 mm. Kameraet var i sin tid utrolig kostbart, men man fikk flotte bilder uten å være proff =) Jeg har fortsatt dette kameraet, men man må bruke «snurre-film» i det, dvs. det er ikke digitalt. Dermed blir det sjeldent tatt i bruk.

Det kameraet jeg bruker til vanlig er et lite digitalt kompaktkamera, Canon IXUS 95 IS, 6.2- 18.6 mm, 3 x zoom. Jeg kjøpte kameraet for en billig penge for et par år siden. Tror jeg betalte ca. kr. 1.000,- Dette kameraet fungerer faktisk veldig bra, selv om det er lite, og ikke har all verdens zoom kapasitet.

Jeg tar mest portrettbilder eller bilder av ting der jeg kan gå nært motivet, og da blir bildene ok. På landskapsbilder er kameraet ikke fult så godt. Dvs. man får jo et bilde, men de blir litt «kjedelige» så sant man ikke redigerer bildene og får lagt på litt effekter =)

   På dette humle-bildet har jeg ikke brukt zoom eller andre funksjoner. Her gikk jeg kun så nært motivet jeg kunne og lot kameraet selv justere autofokus. Synes detaljene på vingene kom godt fram. Må også nevne at humla ligger her i et tykt syltetøyglass, allikevel synes jeg kameraet gjorde en god jobb.

På neste bilde har minstemann plukket hestehov til mamman sin =) Har ikke brukt noen ekstra funksjoner her heller.

Hvis man skal ta bilder i mørket, evt. fullmåne, raketter på nyttårsaften o.l. er kameraet elendig. Det finnes en funksjon som man kan bruke, men man MÅ ha stativ eller lignende for å få et bilde, og bilde trenger ikke nødvendigvis bli bra da heller.

På nattbildet har jeg prøvd å forevige et fantastisk nordlys. Lyset på himmelen danset, og det var et særdeles vakkert fargespill med blå, turkis og grønt nordlys. Under nordlys-himmelen sto det et tyvetalls biler i ferjekø ( det oransje man kan skimte er baklyktene på bilene). Jeg tok kjempemange bilder, prøvde samtlige funksjoner både med og uten zoom, satte kameraet på stødig underlag, osv, osv, og dette ble det beste bildet…ikke imponert!

Det finnes mange funksjoner på Canon IXUX IS 95. Man kan stille inn slik at kameraet tar mange bilder etter hverandre ( serie ), ikon for dyr, barn, sol, natt, blomst med mer. Jeg får sjelden gode bilder når jeg tar seriebilder. Kameraet har generelt sen lukketid, dette kan justeres, men den blir allikevel sen når man skal ta bilder av motiv i bevegelse. Resultatet er uskarpe bilder, selv om kameraet står stille på stødig underlag.

Når jeg skal ta bilder av hester som hopper hinder må jeg beregne lukketiden selv. Dvs. at jeg må trykke ned knappen for bildetaking «i sånn passe tid» før motivet faktisk er der jeg vil ha det fotografert! Det er da snedig med digitalt kamera, for av 30 bilder får jeg kanskje 4-5 bilder som er bra. Bare å slette resten.

Til daglig bruk og enkle motiver synes jeg dette kamerat er verdt hver en krone. Kan absolutt anbefales dersom man ikke har råd til å kjøpe drømmekameraet ( feks. Canon EOS D500, D1000,+++).

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s